De juiste bouwconstructie voor uw ontwerp in Heerde

Door de diversiteit aan ontwerpen ontstaan veel variërende constructies waar verschillende materialen en technieken toegepast worden. Voor de berekeningen van al deze materialen beheersen wij een ruime kennis en ervaring. Elk ontwerp valt dan ook binnen ons vakgebied. Op deze pagina ziet u een overzicht van mogelijke bouwconstructies.

Houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw maken we gebruik van houten draagconstructies in een gebouw. Deze constructies vereisen een nauwkeurige berekening. Alle elementen nemen wij in de constructieberekening mee, zodat de constructie zo efficiënt mogelijk gebouwd wordt en de veiligheid uiteraard gewaarborgd blijft.

Zoveel mogelijk in hout

Natuurlijk spelen wij ook bij deze bouwmethode zo goed mogelijk in op de wensen van de aannemer en onze klant. Ons streven is om de constructie zoveel mogelijk in hout uit te voeren, waarbij we (indien gewenst) gebruikmaken van onder meer gelamineerde constructies, Kerto-hout en vakwerkconstructies. Ruim 35% van onze projecten bestaan uit deze houtskeletbouwmethode.

Ook complete detailberekeningen en aansluitingen met alle soorten verbindingsmiddelen, zijn voor ons vanzelfsprekend en passen wij toe om het gewenste resultaat te behalen. Bouw- en constructieadvies nodig?

Houtconstructies

Hout is een materiaal wat in verhouding tot beton en staal minder gunstige constructieve eigenschappen bevat, maar ondanks dat kan hout uitstekend worden toegepast voor constructieve doeleinden. Bij houtconstructies hanteren we uiterst nauwkeurige berekeningen, want elke kilo die te veel wordt gerekend kan direct tot een zwaardere constructie leiden, waar de klant niet bij gebaat is. Ook bij detailberekeningen en houtverbindingen gaan we tot het uiterste van wat met hout mogelijk is.

Rekenkundig wordt hout erg benadeeld. Praktijk en theorie liggen soms echter ver uit elkaar. Om hiermee om te gaan gebruiken wij onze praktische kennis om voor de klant een zo goed en efficiënt mogelijke constructie te ontwerpen en we verdedigen dit ontwerp dan ook bij de controlerende partijen.
Onze kennis op dit gebied is zeer uitgebreid. We hebben meer dan vijftien jaar ervaring in houtskeletbouw. Ons werk op dit gebied valt op, waardoor onze klantenkring alleen maar groeit. Ons streven is om de constructie zoveel mogelijk in hout uit te voeren waarbij wij (indien gewenst) gebruik maken van gelamineerde constructies, Kerto-hout, vakwerkconstructies, en meer. Ruim 35% van onze projecten bestaan uit houtconstructies.

Bij prefab houtconstructies is de snelheid van levering van de berekening van groot belang. Meestal is er weinig tijd voor de bouwvoorbereiding omdat de hsb-elementen in productie moeten worden genomen om de gewenste leverdatum te halen. Wij realiseren ons dit maar al te goed en proberen een langdurige relatie op te bouwen met de klant. Het doel is dat we constant projecten uitvoeren voor de klant en zodoende goed op elkaar ingespeeld raken, waardoor de “flow” te verbetert. Hierdoor kan de levering binnen 48 uur gerealiseerd worden. Continuïteit = kwaliteit + snelheid.

Staalconstructies

Op het gebied van staalconstructies hebben wij bij Borreman Constructie Adviesbureau een enorme groei doorgemaakt. Van eenvoudige stalen spantjes tot een ingewikkelde staalconstructie voor bijvoorbeeld een bedrijfshal met vakwerkliggers en kraanbanen. Ontworpen met geavanceerde 3D-programmatuur, met een directe koppeling met Tekla tekenprogrammatuur voor de uitwerking van de staalconstructie op werktekeningniveau.

De staalconstructie wordt ingeladen in onze 3D-rekensoftware en doorgerekend, waardoor vervolgens een tekenmodel wordt gegenereerd. Welke indien door ons gewenst verder wordt uitgebreid op werktekeningniveau. Deze laatste ontwikkeling bespaart veel tekentijd en controletijd voor de staalconstructie. We zijn altijd opzoek naar een zo efficiënt mogelijke constructie met een zo laag mogelijk gewicht in staal, binnen de wensen van de opdrachtgever.

Betonconstructie

Met betonconstructies is natuurlijk ontzettend veel mogelijk, vandaar dat deze techniek vaak wordt toegepast. Ook wij maken dankbaar gebruik van deze mogelijkheden om sterke en slanke constructies te realiseren die binnen het gewenste ontwerp passen. Denk hierbij aan wanden, vloeren, kolommen, balken, kelders en natuurlijk funderingen. Indien gewenst tekenen wij de betonconstructie volledig uit op werktekeningniveau.

Geotechniek

Binnen de geotechniek houden wij ons bezig met funderingstechnieken en grondmechanica. Op bijna al onze projecten komt dit aan de orde en het is daarom een uiterst belangrijk onderdeel van onze advisering. Het hele gebouw staat immers in de ondergrond en op de fundering.

Verkeerde advisering kan verstrekkende gevolgen hebben voor het totale project. Wij zijn hier van toegevoegde waarde binnen het bouwteam, omdat we alle onzekerheid op dit gebied kunnen wegnemen, waardoor de opdrachtgever zijn aandacht kan vestigen op alles wat boven de grond staat. Wij komen letterlijk en figuurlijk met een gefundeerd advies. 

Indien gewenst werken wij onze adviezen verder uit in een palenplan, balkenplan of strokenplan, en wapeningstekeningen op werktekeningniveau. Uiteraard begeleiden wij het project ook tijdens de uitvoering en handelen we accuraat bij eventuele bouwfouten of twijfels, om zodoende de voortgang van het project niet te belemmeren.

Damwandberekeningen in hout, staal, beton, of kunststof voor bouwputvoorzieningen of civiele projecten behoort tevens tot ons werkgebied, zodat wij alle benodigde berekeningen kunnen verzorgen.

Wij kunnen u helpen in onder meer de volgende gevallen:

 

  • Berekening paalfunderingen met verschillende paalsystemen
  • Berekeningen voor fundering op staal (strokenfundering)
  • Heianalyse en controle kalenderwaarden
  • Zettingsanalyse
  • Damwandenberekeningen
  • Traditionele bouw

Steen- en aluminiumconstructies

Met de eeuwenoude techniek van steenconstructies is constructief ook veel mogelijk. Blokken van kalkzandsteen, hollebaksteen (snelbouwsteen) of porisosteen (Porotherm, Wienerberger) zijn de meest toegepaste materialen, maar daarnaast zien wij ook veel gasbetonblokken. Bij bijna alle projecten wordt één van deze materialen wel toegepast. Voor al deze materialen en toepassingen leveren wij dan ook de constructieberekeningen.

Steenconstructies kunnen een hoge belasting aan, maar door de nieuwe regelgeving wordt hier steeds eerder een beperking aan gesteld. Wij zien het als een grote uitdaging om toch de wanden zo slank mogelijk te laten uitvoeren, wat een behoorlijke kostenbesparing kan opleveren voor de opdrachtgever.

De vraag voor constructieberekeningen voor aluminiumconstructies wordt ook steeds groter. Voor eenvoudige constructies, zoals puien en overkappingen, leveren wij ook de statische berekeningen.

Neem voor advies over verschillende constructiemethoden contact op door te bellen met 0578 - 690 408.